Коли в 1968 році Фінляндія зіткнулася з проблемою артеріальної гіпертензії у населення, особливо в північній частині, уряд розробив і профінансував програму з оздоровлення населення «Північна Карелія».
Результатом виконання цієї програми, яка тривала понад 25 років, стало скорочення смертності від серцево-судинних захворювань в сім разів, а середня тривалість життя збільшилася на 13 років (з 68 до 81 року).
Одним з важливих факторів, що вплинули на результат, було скорочення споживання солі з 16г до 9г на добу на людину. Також з 1972 року у Фінляндії, в рамках виконання цієї програми, для заміни звичайної солі в їжі населенню пропонувалася сольова суміш з добавками 15% калію (у вигляді 30% солі калію). Можна було, не змінюючи своїх смакових звичок, тільки замінивши звичайну сіль на сіль з калієм, зменшити на 30% споживання зайвого натрію в домашніх умовах. Після такого позитивного досвіду у Фінляндії цим шляхом пішли багато країн світу.