ДЛЯ ФАХІВЦІВ

Підбірка матеріалів (досліджень), що знаходяться в Інтернеті у вільному доступі, які присвячені впливу перевищення споживання натрію на організм людини (дорослого і дитячого). Також підібрані матеріали, що показують позитивний вплив суміші натрієвої і калієвої солі (солі зі зменшеним вмістом натрію, збагаченої калієм) на нормалізацію водно-електролітного обміну, нормалізацію порогу смакової чутливості до натрієвої солі.

Фактори ризику неінфекційних захворювань в Україні в 2019 році. Результати дослідження STEPS

Всесвітня організація охорони здоров'я, Міністерство охорони здоров'я України, Центр громадського здоров'я МОЗ України, Український інститут соціальних досліджень ім. Яременка

Сіль при гіпертензії: вживати неможливо відмовитися?

Волошина, Кривенко, Дейнега. Запорізький державний медичний університет

Актуальність визначення порогу смакової чутливості до кухонної солі в осіб із поєднаним перебігом неалкогольної жирової хвороби печінки і гіпертонічної хвороби

МАШУРА, ГАНИЧ, РІШКО, ФАТУЛА. Ужгородський національний університет, медичний факультет

Споживання кухонної солі і психологічний статус хворих з артеріальною гіпертонією

Волков, Поселюгіна, Роккіна, Нілова

Рівень артеріального тиску і споживання кухонної солі у хворих на артеріальну гіпертонію

Волков, Поселюгіна, Роккіна, Нілова

Особливості ремоделювання лівого шлуночка серця у хворих на артеріальну гіпертензію, які споживають велику кількість кухонної солі

Волков, Поселюгіна, Нілова

Клініко-психологічні особливості хворих на артеріальну гіпертонію, які споживають підвищену кількість кухонної солі

Поселюгіна

Вплив зловживання кухонної солі на захворюваність населення на артеріальну гіпертензію

Агаєв

Особливості артеріальної гіпертонії у хворих на ішемічну хворобу серця, які споживають підвищену кількість кухонної солі

Волков, Нілова

Клінічне значення тесту на мікроальбумінурію у хворих на артеріальну гіпертонію

Поселюгіна

Функціональний стан артеріол у хворих на артеріальну гіпертензію

Волков, Поселюгіна, Руденко, Аль Гальбан

Артеріальна гіпертонія характеризує `осінь життя` людини і позбавляє його можливості дожити до `зіми`
(Робота О.О.Богомольця `Артеріальна гіпертонія. Нарис патогенеза`)

Журавльов

Надмірне споживання солі: поширеність і наслідки для здоров'я людини (огляд літератури)

Потєшкіна

Клінічне значення рівня споживання солі у хворих на артеріальну гіпертензію похилого віку

Потєшкіна, Бєлоглазова, Могутова, Євдокімова

Споживання солі, артеріальна гіпертензія і ризик розвитку серцево-судинних захворювань

Потєшкіна

Добове моніторування артеріального тиску в оцінці жорсткості аорти у хворих на артеріальну гіпертонію похилого віку

Потєшкіна, Бєлоглазова, Могутова

Споживання солі. Нирки як орган-мішень

Потєшкіна

Зниження споживання солі. Ефективність превентивної стратегії

Потєшкіна

Оцінка порога смакової чутливості до кухонної солі як одного з факторів ризику артеріальної гіпертензії у школярів ...

Гакова, Акімова, Кузнєцов

Чутливість до кухонної солі і екскреція натрію у підлітків з гіпертензивним варіантом синдрому вегетативної дистонії

Гнатенко

Моделювання ризику розвитку артеріальної гіпертензії

Счастливенко, Подпалов, Дєєв

Спосіб визначення ризику розвитку і прогресування есенціальної артеріальної гіпертензії у дітей з сімей із спадковим обтяженням

Дубовік, Бєляєва

Проспективне дослідження впливу порога смакової чутливості до кухонної солі на серцево-судинні ускладнення

Батюшин

Зниження смакової чутливості як причина формування метаболічного синдрому

Бабкін, Провольнєва