Сіль здоров'я

Сіль SOLENA обирають люди, які цінують здоров'я і корисні продукти харчування.

Згідно зі статистикою, в готових продуктах харчування натрій перевищує норму в 2-4 рази (ВООЗ рекомендує до 2г на добу), що призводить до всіляких захворювань, в тому числі серцево-судинної системи, нирок та інших органів.

У той же час споживання калію становить 80% від норми (ВООЗ рекомендує більш 3.5г на добу).

Тому для нормалізації натрію і калію в харчуванні використовується сіль SOLENA (суміш солі натрію 70% і 30% солі калію). Ця сіль має той же солоний смак, як звичайна, але містить на третину менше натрію та більше калію.

Також сіль SOLENA використовується для профілактики серцево-судинних захворювань.

З SOLENA легко виконати рекомендації лікаря по зменшенню споживання натрієвої солі і збільшенню споживання калію:

  • людям з підвищеним артеріальним тиском;
  • при ожирінні і набряклостях;
  • тим, хто контролює рівень цукру в крові;
  • людям з підвищеним емоційним і фізичним навантаженням;

Спортсменам SOLENA допоможе у відновленні втрачених натрію, калію і мікроелементів.

Тривожна статистика

В Україні понад 14 млн. зареєстрованих гіпертоніків.

У 70% гіпертоніків знижена смакова чутливість до солі, що призводить до перевищення споживання натрію і підтримки високого артеріального тиску.

Щорічно в Україні помирає понад 100 тис. людей від хвороб, пов'язаних з перевищенням споживання звичайної солі.

SOLENA сприяє нормалізації смакової чутливості до солі і нормалізації артеріального тиску.

Європейський досвід

В ході виконання програми «Північна Карелія» в частині зменшення споживання солі, за підтримки уряду та громадських організацій в Фінляндії скоротилося споживання солі з 16г до 9г на добу на людину.

Результату сприяло використання в харчуванні солі зі зниженим вмістом натрію і добавками калію. Таку сіль фіни почали використовувати в приготуванні їжі, починаючи зі шкільного харчування.

Це вплинуло на скорочення смертності від серцево-судинних захворювань в 7 разів і збільшення тривалості життя на 13 років.

Мудра заміна солі

ВООЗ рекомендує вживання не менше 3.5г калію і не більше 2г натрію (неповна чайна ложка солі) на добу.

У сучасному харчуванні кількість натрію перевищує норму в 2-3 рази, при нестачі калію 20-50%.

Для виконання рекомендацій ВООЗ і служить сіль з добавкою калію і мікроелементів SOLENA.

Зберігаючи солоність їжі, SOLENA нормалізує калій і натрій, усуває дефіцит магнію, селену, йоду та інших мікроелементів в харчуванні.

Сіль SOLENA відповідає рекомендаціям Всесвітньої Організації Охорони здоров'я. ВООЗ радить знизити щоденне споживання натрієвої солі (не більше 5 г), і збільшити споживання калію (не менше 3,5 г).

SOLENA сприяє виконанню Національного Плану України з профілактики неінфекційних захворювань та зниження споживання натрієвої солі населенням на 30% до 2025 р

Виготовлення солі SOLENA розроблена в сателітному центрі ЮНЕСКО.

SOLENA має сертифікацію Інституту гігієни та медичної екології НАМН України, санітарно-гігієнічні висновки МОЗ України.

В Європі подібна сіль з пониженим вмістом натрію і добавками калію давно використовується в харчуванні.

Людям з підвищеним артеріальним тиском SOLENA сприятиме виконанню рекомендацій лікарів по зменшенню споживання натрієвої солі і збільшенню споживання калію.

Тим, хто контролює рівень цукру в крові, буде корисна сіль SOLENA з МАГНІЄМ, СЕЛЕНОМ, ЦИНКОМ та ХРОМОМ.

Спортсменам SOLENA допоможе приготувати ізотонічні напої.

Ні дефіциту корисних речовин

При виведенні надлишку натрію організм втрачає ряд інших важливих мінеральних солей - кальцій, калій, магній, залізо і фосфор, що є причиною багатьох захворювань.

Ні підвищеному тиску

Приведення в норму натрію і калію в харчуванні за допомогою SOLENA сприяє встановленню і підтримці нормального артеріального тиску у гіпертоніків.

Ні відкладенню солей і болю суглобів

Перевищення вмісту солі натрію в організмі призводить до утворення і відкладення солей. Це стає причиною болю в суглобах, що обмежує рух.

Ні набрякам

Надлишок натрію в організмі призводить до утворення набряків. Використання солі з калієм SOLENA в харчуванні нормалізує натрій в організмі, що призводить до усунення набряклості.

Чи достатньо ми отримуємо КАЛІЮ?

Статистика свідчить про нестачу калію в сучасному харчуванні, дефіцит становить 15-40%.

Добова потреба в калії - 3,5 г і більше (рекомендація ВООЗ), така кількість відповідає змісту в продуктах, показаних на зображенні нижче.

Добова норма калію в продуктах:

Сушені абрикоси 200г

Ізюм 400г

Чорнослив 407г

Мигдаль 470г

Арахіс 540г

Кедровий горіх 565г

Порівняйте:

в банці солі SOLENA КАЛІЮ стільки, скільки в ...

Ю.М.Сіренко

Доктор медичних наук, професор

Кардіологи рекомендують

Головний кардіолог Міністерства охорони здоров'я України 2005-2014, доктор медичних наук, професор Ю.М.Сіренко відповів на питання про сіль SOLENA з калієм і зниженим вмістом натрію. Як пов'язана первинна гіпертонія з перевищенням споживання натрієвої солі? Яку сіль краще використовувати при високому тиску, гіпертонії? Чим корисна сіль з калієм для дітей? - Відповіді на ці та інші питання були дані на Інтернет-конференції ...

Результати, які вразили світ:
смертність від інсультів та інфарктів зменшилася
УСЕМЕРО!

У Фінляндії, в результаті виконання урядової програми «Північна Карелія», націленої на оздоровлення населення, за підтримки громадських організацій вдалося скоротити перевищення споживання натрієвої солі населенням з 16г до 9г (рекомендація ВООЗ - 5г) на добу.

Такому результату сприяла також заміна звичайної солі в харчуванні на сіль з добавками калію.

Зменшення вмісту натрію в харчуванні і усунення дефіциту калію вплинуло на скорочення смертності від серцево-судинних захворювань в 7 разів і збільшення тривалості життя на 13 років.

За прикладом Фінляндії пішли багато європейських країн. У багатьох торгових європейських мережах можна придбати сіль з добавками калію.

Соль с калием и пониженным содержанием натрия

Це дозволяє населенню використовувати таку сіль при приготуванні їжі і уникнути багатьох захворювань, пов'язаних з перевищенням споживання натрію і нестачі калію в харчуванні.