ДЛЯ ФАХІВЦІВ
Підбірка матеріалів (досліджень), що знаходяться в Інтернеті у вільному доступі, які присвячені впливу перевищення споживання натрію на організм людини (дорослого і дитячого). Також підібрані матеріали, що показують позитивний вплив суміші натрієвої і калієвої солі (солі зі зменшеним вмістом натрію, збагаченої калієм) на нормалізацію водно-електролітного обміну, нормалізацію порогу смакової чутливості до натрієвої солі.
Фактори ризику неінфекційних захворювань в Україні в 2019 році. Результати дослідження STEPS
Всесвітня організація охорони здоров'я, Міністерство охорони здоров'я України, Центр громадського здоров'я МОЗ України, Український інститут соціальних досліджень ім. Яременка
Сіль при гіпертензії: вживати неможливо відмовитися?
Волошина, Кривенко, Дейнега. Запорізький державний медичний університет
Актуальність визначення порогу смакової чутливості до кухонної солі в осіб із поєднаним перебігом неалкогольної жирової хвороби печінки і гіпертонічної хвороби
МАШУРА, ГАНИЧ, РІШКО, ФАТУЛА. Ужгородський національний університет, медичний факультет
Споживання кухонної солі і психологічний статус хворих з артеріальною гіпертонією
Волков, Поселюгіна, Роккіна, Нілова
Рівень артеріального тиску і споживання кухонної солі у хворих на артеріальну гіпертонію
Волков, Поселюгіна, Роккіна, Нілова
Особливості ремоделювання лівого шлуночка серця у хворих на артеріальну гіпертензію, які споживають велику кількість кухонної солі
Волков, Поселюгіна, Нілова
Клініко-психологічні особливості хворих на артеріальну гіпертонію, які споживають підвищену кількість кухонної солі
Поселюгіна
Вплив зловживання кухонної солі на захворюваність населення на артеріальну гіпертензію
Агаєв
Особливості артеріальної гіпертонії у хворих на ішемічну хворобу серця, які споживають підвищену кількість кухонної солі
Волков, Нілова
Клінічне значення тесту на мікроальбумінурію у хворих на артеріальну гіпертонію
Поселюгіна
Функціональний стан артеріол у хворих на артеріальну гіпертензію
Волков, Поселюгіна, Руденко, Аль Гальбан
Артеріальна гіпертонія характеризує `осінь життя` людини і позбавляє його можливості дожити до `зіми`
(Робота О.О.Богомольця `Артеріальна гіпертонія. Нарис патогенеза`)
Журавльов
Надмірне споживання солі: поширеність і наслідки для здоров'я людини (огляд літератури)
Потєшкіна
Клінічне значення рівня споживання солі у хворих на артеріальну гіпертензію похилого віку
Потєшкіна, Бєлоглазова, Могутова, Євдокімова
Споживання солі, артеріальна гіпертензія і ризик розвитку серцево-судинних захворювань
Потєшкіна
Добове моніторування артеріального тиску в оцінці жорсткості аорти у хворих на артеріальну гіпертонію похилого віку
Потєшкіна, Бєлоглазова, Могутова
Споживання солі. Нирки як орган-мішень
Потєшкіна
Зниження споживання солі. Ефективність превентивної стратегії
Потєшкіна
Оцінка порога смакової чутливості до кухонної солі як одного з факторів ризику артеріальної гіпертензії у школярів ...
Гакова, Акімова, Кузнєцов
Чутливість до кухонної солі і екскреція натрію у підлітків з гіпертензивним варіантом синдрому вегетативної дистонії
Гнатенко
Моделювання ризику розвитку артеріальної гіпертензії
Счастливенко, Подпалов, Дєєв
Спосіб визначення ризику розвитку і прогресування есенціальної артеріальної гіпертензії у дітей з сімей із спадковим обтяженням
Дубовік, Бєляєва
Проспективне дослідження впливу порога смакової чутливості до кухонної солі на серцево-судинні ускладнення
Батюшин
Зниження смакової чутливості як причина формування метаболічного синдрому
Бабкін, Провольнєва