«Харчовик»: SOLENA – інноваційний продукт на харчовому ринку України

3910

Всеукраїнська галузева газета «Харчовик» – видання для виробників і постачальників харчової та переробної галузі. Дододаток «М’ясна індустрія» – спеціалізоване видання, у якому публікуються статті про нове обладнання, технології, інновації для виробництва м’ясної продукції. У новому номері надруковано матеріал про корисну сольову суміш SOLENА, до вашої уваги текст інтерв`ю з директором компанії-виробника.

SOLENA – інноваційний продукт на харчовому ринку України

Представники компанії «ВЕНД» на виставках представили сіль здоров’я SOLENА, що зацікавила багатьох відвідувачів. Цю сольову суміш з калієм, мікроелементами і зниженим вмістом натрію рекомендують споживати як дорослим, так і дітям. Калій не просто зменшує концентрацію натрію, а й сприяє виведенню зайвого натрію з організму.

– Незважаючи на труднощі і перепони, ми реалізували наш стартап, вивели на ринок інноваційний продукт для здорового харчування – сіль, збагачену калієм і мікроелементами, – розповідає Олександр Романенко (на фото), директор компанії «Венд». – Це важко робити в умовах економічного спаду, але має така ситуація і певні плюси, зокрема, здобуття цінного досвіду. Можу відзначити, що зараз продажі нашого продукту щомісяця зростають.
Ми вдячні за підтримку Черкаській торгово-промисловій палаті, яка відзначила нас на конкурсі «Під знаком «Меркурій» в номінації «Прорив року». На міжнародній виставці «WorldFood Ukraine» продукцією нашого підприємства зацікавилися торговельні мережі з-за кордону.
Торік ми взяли участь у конференції кардіологів України, де мали можливість представити для 2 тисяч фахівців інформацію про сіль з калієм SOLENA. Тепер лікарі можуть рекомендувати пацієнтам (хворим на гіпертонію, серцево-судинні захворювання та інші) не просто зменшити споживання солі і збільшити вживання калію, а й замінити в харчуванні звичайну сіль на сіль SOLENA. Здоровим людям така сіль дає змогу довести до норми кількість калію в раціоні для підтримання правильного обміну речовин.

– Поясніть, будь ласка, навіщо споживати соляні суміші, адже усі вже давно звикли до звичайної солі?
– Ми звикли до спецій і солі, тому що вони роблять їжу смачнішою. І знаючи про це, ми можемо стверджувати, що сіль, збагачена калієм, є кориснішою. Тим більше, що наш організм потребує щоденного поповнення запасів калію. Наша сіль містить 30% солі калію – мінералу, необхідного для здорової життєдіяльності організму і підтримання кислотно-лужного та водно-сольового балансу. Також лінія солей SOLENA є цінним джерелом магнію, селену, хрому, цинку та органічного йоду.

Сіль калію харчова– Розкажіть детальніше, для чого додавати в сіль калій?
– Сіль, насичена калієм, дає можливість зменшити надходження натрію, не знижуючи смакового порога, тому що калій теж солоний. Тобто, не змінюючи харчових звичок, ми, по-перше, зменшуємо надходження натрію в організм.
По-друге, заміщуємо надмірну кількість натрію калієм. По-третє, компенсуємо дефіцит низки мікроелементів, які містяться в нашій збагаченій солі. Людям з серцево-судинними захворюваннями передусім рекомендують знизити споживання солі, а точніше натрію, натомість більше споживати калію, оскільки натрій сприяє затриманню в організмі рідини, що призводить до серцевої недостатності. А калій виводить рідину, тож лікарі рекомендують пацієнтам збільшувати споживання калію. Тому сіль із зниженим вмістом натрію і збагачена калієм поліпшує стан організму при серцево-судинних захворюваннях і стане чудовою профілактикою цих хвороб.

– То в чому ж інноваційність цього продукту?
– У європейських країнах віддавна сіль виробляють з додаванням калію. В Україні ми стали у цьому одними із перших. Наступний наш крок випередив досягнення світових виробників: взявши за основу сіль з калієм, ми збагатили її концентратом ламінарії, мікроелементами в біодоступній формі (до речі, українського виробництва). В цьому і полягає інноваційність продукту. Мікроелементи необхідні для формування ферментів, які є каталізаторами хімічних процесів, що відбуваються у нашому організмі.

– Чи сертифікований цей продукт?
– Технічні умови розробляли фахівці Науково-дослідницького інституту нанобіотехнологій. Власне сертифікацію цієї солі здійснювали в Інституті гігієни харчування, а в Міністерстві охорони здоров’я підготували санітарно-гігієнічні висновки і погодили випуск цього продукту.

– Над чим плануєте працювати у 2017 році?
– Тривають перемовини керівників компанії з представниками торговельних мереж. І є впевненість, що наш продукт з’явиться в багатьох містах України. Адже ми йдемо в Європу, а там сіль з пониженим вмістом натрію та збагачена калієм пропонується у всіх великих торговельних мережах. Основне завдання ми бачимо у широкій інформаційній роботі щодо ознайомлення загалу з корисною альтернативою звичайній солі. Переконаний, що наша сіль, збагачена калієм і мікроелементами, допоможе людям зберегти здоров’я. Також в новому році плануємо вивести на ринок нові продукти.

Підготувала Мар’яна ЯКИМІВ



Зменшити споживання солі натрію до норми та зменшити дефіціт калію в харчуванні допоможе сіль SOLENA зі зниженим вмістом натрію (70% солі натрію, 30% солі калію). Натисніть, щоб дізнатись, де придбати сіль SOLENA. Адреси магазинів