Про COVID-19, гіпертонію, шкідливу і корисну сіль - глава Асоціації дієтологів України Олег Швець

3555

Який зв'язок у коронавируса COVID-19, гіпертонії і катастрофічного надлишку натрієвої солі в харчуванні українців? Про це в інтерв'ю розповів голова Асоціації дієтологів України і консультант Міністерства охорони здоров'я України Олег Швець.

Організатор онлайн зустрічі громадський активіст В'ячеслав Редько обговорив з фахівцем також план порятунку України від вимирання населення через надмірний вміст солі натрію в продуктах харчування на прикладі Фінляндії.

Корисну сіль з калієм і зниженим на 30% вмістом натрію, про яку розповів лікар-дієтолог, виробляють і в Україні. Це сіль SOLENA. Завдяки використанню подібної солі в Фінляндії з 70-х років минулого століття вдалося зменшити споживання солі населенням в середньому з 15 г до 7-9 г на добу.

Це вплинуло на значне зменшення смертності від серцево-судинних захворювань в 7-10 разів, а середня тривалість життя збільшилася на 13 років - спочатку тільки в експериментальному регіоні Фінляндії Північна Карелія, а після і по всій країні.



Зменшити споживання солі натрію до норми та зменшити дефіціт калію в харчуванні допоможе сіль SOLENA зі зниженим вмістом натрію (70% солі натрію, 30% солі калію). Натисніть, щоб дізнатись, де придбати сіль SOLENA. Адреси магазинів