Шокуюча правда про сіль

3040

З одного боку, сіль – це біла смерть», а з іншого – жити без неї неможливо. Як же заробляють маркетологи на модних словах, і чи насправді морська, рожева, гімалайська і різні інші екзотичні солі краще звичайної – дізнавалася журналіст передачі «Ранок у Великому Місті» Тетяна Буренко.

Основним джерелом натрію в харчуванні є сіль. 80% солі ми отримуємо з готових продуктів харчування, в яких вміст солі значно більше норми, а решта 20% ми отримуємо, додаючи сіль у приготовану їжу. Ми не можемо змінити кількість солі в готових продуктах, але ми можемо зменшити (довести до норми) кількість солі, що використовується при приготуванні їжі. У багатьох країнах для цих цілей використовують не натрієву сіль, а суміш натрієвої солі з калієвою сіллю. Таку сіль часто називають сіллю із зменшеним вмістом натрію.

Перевага такої заміни полягає в тому, що їжа доповнюється дефіцитним калієм, при незмінній солоності приготованої страви, і нормалізується кількість натрію в харчуванні.

Сіль із зменшеним вмістом натрію можна так само використовувати для дотримання сольової дієти.

Така сіль сприятиме відновленню порогу смакової чутливості до натрієвої солі. Згідно досліджень, підвищений поріг чутливості був виявлений у 70-80% гіпертоніків, яким доводилося досолювати їжу.

В Україні вже стала популярною сіль із зменшеним вмістом натрію торгової марки SOLENA. У лінійці солей SOLENA є солі з добавками калію, йоду, селену, магнію, цинку, хрому. Так само є сіль, спеціально призначена для людей, що контролюють рівень цукру в крові.

Заміна звичайної солі на сіль SOLENA допоможе привести в норму споживання натрію, калію, мікроелементів, що дозволить зберегти здоров'я на довгі роки.



Зменшити споживання солі натрію до норми та зменшити дефіціт калію в харчуванні допоможе сіль SOLENA зі зниженим вмістом натрію (70% солі натрію, 30% солі калію). Натисніть, щоб дізнатись, де придбати сіль SOLENA. Адреси магазинів