Дослідження STEPS 2019. Фактори ризику неінфекційних захворювань в Україні

У 2020 році в Україні відбулася презентація результатів дослідження STEPS - поетапного підходу ВООЗ до епідеміологічного нагляду за факторами ризику неінфекційних захворювань (НІЗ).

За результатами дослідження STEPS 2019, українці вживають натрієвої солі 12,6г на добу - це майже в три рази більше норми, рекомендованої ВООЗ (5г). При цьому споживають калію близько 2,5г на добу - це майже в півтора рази менше норми, рекомендованої ВООЗ (3,5 г).

Знизити споживання натрію і компенсувати дефіцит калію в харчуванні українців, за прикладом Фінляндії, може допомогти заміна звичайної солі на сіль з калієм SOLENA, яка за своїми характеристиками відповідає рекомендаціям ВООЗ, а також «Рекомендаціям по сольовій дієті» Асоціації кардіологів та Асоціації дієтологів України.

На відміну від звичайних, натрієвих солей (таких як кам'яна, морська, гімалайська, які містять 95-98% хлориду натрію), сіль SOLENA містить тільки близько 70% хлориду натрію, проте містить 30% дефіцитної в харчуванні солі калію. Також в лінійці солей SOLENA є солі, збагачені дефіцитними в харчуванні мікроелементами, такими як магній, селен, йод, цинк, хром.

Огляд результатів дослідження STEPS в Україні

STEPS_Report_Summary_ukr_Страница_01STEPS_Report_Summary_ukr_Страница_02STEPS_Report_Summary_ukr_Страница_03STEPS_Report_Summary_ukr_Страница_04STEPS_Report_Summary_ukr_Страница_05STEPS_Report_Summary_ukr_Страница_06STEPS_Report_Summary_ukr_Страница_07STEPS_Report_Summary_ukr_Страница_08STEPS_Report_Summary_ukr_Страница_09STEPS_Report_Summary_ukr_Страница_10STEPS_Report_Summary_ukr_Страница_11STEPS_Report_Summary_ukr_Страница_12STEPS_Report_Summary_ukr_Страница_13STEPS_Report_Summary_ukr_Страница_14

Повна версія результатів дослідження STEPS тут.