Як легко скоротити споживання солі

6815
Потребление соли

Сіль з калієм SOLENAКожен українець щодоби споживає 10-15 г солі. Це катастрофічні цифри, констатують лікарі. Адже згідно з рекомендаціями ВООЗ, доза солі в день не повинна перевищувати 5 грамів. Серед європейських країн таке споживання зберігається тільки на Кіпрі.

«Сіль належить до найважливіших факторів, які викликають артеріальну гіпертонію, інсульти, інфаркти, рак шлунка або остеопороз. Так що можна, а навіть потрібно бити на сполох, попереджаючи споживачів, що сіль – це зовсім не наш союзник, а тихий і підступний вбивця», – говорить професор Мирослав Ярош, директор Інституту Продуктів та Харчування у Польщі.

Основна небезпека солі в тому, що вона містить багато натрію, який накопичується в організмі і руйнує його. Однак відмовитися від солі більшості складно через сформовані харчові звички.

Сіль з калієм, магнієм та селеномЧеркаський громадський активіст і підприємець Олександр Романенко пропонує альтернативу – сіль з пониженим вмістом натрію і збагачену калієм, а також іншими корисними мікроелементами – магнієм, селеном, хромом, цинком, йодом. Про це пише Інтернет-портал Діловий Регіон.

«Калій, якого зазвичай не вистачає в харчуванні, потрібен для роботи серця і судин. Також ми збагатили наші сольові суміші SOLENA рідкісними мікроелементами, яких часто так не вистачає. Завдяки цьому продукту можна зменшити споживання шкідливої солі на третину. При цьому не змінюючи харчових переваг і смаку улюблених страв. Адже в складі сольової суміші 30% натрію замінені сіллю калію», – розповів директор ПП «Венд» Олександр Романенко.

Кухонна сіль (хлорид натрію) присутня майже в кожному блюді, більшості напівфабрикатів і готових продуктів. З них ми отримуємо від 40 до 80 відсотків натрію. А якщо сіль додавати при приготуванні і досолюванні за столом - це ще від 20 до 60 відсотків. Тому краще харчуватися вдома.

Морська сіль з калієм і ламинариейСкоротивши споживання солі до 6 г на добу, можна зменшити кількість серцевих нападів - на 24 відсотки, а інфарктів на – 18 відсотків.

Як показав досвід Фінляндії, зменшення вживання солі з 15 г до 9г на добу сприяло зменшенню смертності від серцево-судинних захворювань в 7 разів і збільшенню тривалості життя на 13 років.

Досягти таких результатів фінам також допомогла сіль із зменшеним вмістом натрію і збагачена калієм, що випускається у Фінляндії з 1972 року.

Отже, заміна звичайної солі на сіль з калієм та зниженим вмістом натрію, дає можливість зберегти своє здоров'я на багато років.



Зменшити споживання солі натрію до норми та зменшити дефіціт калію в харчуванні допоможе сіль SOLENA зі зниженим вмістом натрію (70% солі натрію, 30% солі калію). Натисніть, щоб дізнатись, де придбати сіль SOLENA. Адреси магазинів