Сіль з калієм - для гіпертоніків, мам-годувальниць, вагітних і навіть дітей

3505
Соль с калием – для гипертоников, кормящих матерей, беременных и детей

Читач "Обозревателя" поставив питання про користь солі з калієм і зниженим вмістом натрію лікарям медичного проекту MedOboz і отримав відповідь фахівця.

Оглядач

Питання читача

Віталій Віталійович

Мої батьки і майже всі знайомі після 50 "сидять" на таблетках від високого тиску. Хоча на високий кров'яний тиск часто скаржаться сьогодні вже і однолітки після 30. Лікарі кажуть, що схильність до високого тиску при гіпертонії Треба їсти більше калію і менше солі. Батьки намагаються дотримуватися цих рекомендацій, хоча завдяки цінам на банани, сушені абрикоси і інші продукти, багаті на калій, пенсіонери рідко можуть собі їх дозволити. Днями в магазині я купив, сіль, яка, як мені сказали, буде корисною для всієї родини, і особливо тим, у кого високий кров'яний тиск. Це сіль з низьким вмістом натрію, що складається з 30% солі калію. На смак спробували - така ж солона, як поварена сіль. Скажіть, чи насправді сіль з низьким вмістом натрію, збагачена калієм, корисніше за звичайну? Чи порекомендуєте її для приготування їжі людям, що страждають від високого кров'яного тиску? Чи можна готувати їжу з нею своїм дітям?

Відповідь фахівця

Сімейний лікарКусевіч Оксана Ігорівна.
Сімейний лікар, "Центр Сімейної Медицини Медлайн"

... Зменшення споживання солі дійсно корисно для людей з підвищеним артеріальним тиском, якщо вони отримували її в надмірній кількості. Натрій затримує воду в організмі, надлишок рідини призводить до набряків і погіршення роботи серцево-судинної системи.

Сіль з пониженим вмістом натрію здатна позбавити від ризику розвитку гіпертонічної хвороби, сечокам'яної хвороби, остеопорозу.

Навантаження на нирки і серце знижується. Таку сіль можна вживати вагітним, годуючим матерям, дітям, особливо підійде людям з ожирінням, діабетом, гіпертонією.

Натрій міститься в ковбасах, сосисках, сирах, консервах, молоці, фастфуді, соєвому соусі, рибі, майонезі, кетчупі, гірчиці, чіпсах... Потрібно поступово привчати себе їсти менше солі, і з часом організм звикне. Щоб поліпшити смак страв без солі, додавайте трави, зелень, кріп, петрушку, перець, сік цитрусових, оливкову олію. Пийте багато води. Будьте здорові!!!

Джерело - Оглядач



Зменшити споживання солі натрію до норми та зменшити дефіціт калію в харчуванні допоможе сіль SOLENA зі зниженим вмістом натрію (70% солі натрію, 30% солі калію). Натисніть, щоб дізнатись, де придбати сіль SOLENA. Адреси магазинів