Американська асоціація серця (American Heart Association) і Американська асоціація інсульту (American Stroke Association) з метою підвищення обізнаності про зміст прихованої солі в їжі, відокремили шість найбільш популярних продуктів щоденного споживання, які можуть збільшити ризик серцевих захворювань та інсульту.
Близько 75% нашої денної норми солі вже є в продуктах, які ми купуємо. Тому важливо, щоб виробники вказували кількісний вміст солі на етикетках продуктів.
Як і у всьому світі, надлишок солі в продуктах харчування є серйозною проблемою для здоров'я і в Сполучених Штатах, причому американці в середньому споживають в два рази більше солі, ніж рекомендується. Отже, подивіться на так звану «Солону шістку» (звичайно, ці продукти можуть мати і більш здорові свої різновиди).
Хліб
Хоча хліб на смак не солоний, сіль є обов'язковим інгредієнтом (щоб допомогти тісту піднятися), навіть одна скибочка хлібу може містити 15% вашої денної норми солі!
Суп
Здорова і корисна їжа може також містити багато солі. Це супи і борщі з використанням бульйонних кубиків, консерв і підсолених приправ. Суп, приготовлений без напівфабрикатів, зі свіжих інгредієнтів, буде набагато корисніше!
Домашня птиця
Все залежить від способу її приготування. Наприклад, запечена домашня птиця стає особливо шкідливим блюдом після додавання солоних соусів і приправ.
М`ясні продукти
Сіль додається в м'ясо, різні напівфабрикати, як консервант, що робить м'ясні продукти одним з найбільших джерел зайвої солі.
Піца
Піца - популярне, смачне і ситне блюдо. Тісто, соус, сир і різні солоні начинки можуть говорити про те, що піца - одна з найбільш солоних страв.
Бутерброди
Ми вже знаємо, що хліб і м'ясо містять приховану сіль, але коли до них додаєте сир, соуси, «легке» масло, то бутерброд або сендвіч може бути дуже солоним!
Як же ми можемо знизити рівень споживання солі?
- Потрібно цікавитися рівнем вмісту солі в продуктах і пробувати приготувати їжу самостійно з нуля. Таким чином ви будете знати, яку кількість солі насправді містить ваша їжа.
- Під час приготування страв ви можете замінити звичайну сіль на сіль з пониженим вмістом натрію - таку, як сіль SOLENA. Вона містить на 30% менше натрієвої солі, при цьому солоний смак зберігається, і організм отримує корисний для здоров'я калій і дефіцитні мікроелементи.
Зменшити споживання солі натрію до норми та зменшити дефіціт калію в харчуванні допоможе сіль SOLENA зі зниженим вмістом натрію (70% солі натрію, 30% солі калію). Натисніть, щоб дізнатись, де придбати сіль SOLENA.