У телепередачі "Те, що доктор прописав" Ірина Волошина (доктор медичних наук, фахівець в області внутрішніх хвороб, кардіолог, судинний терапевт) розповіла, як потрібно правильно харчуватися, щоб бути здоровими. Доктор пояснила, чим небезпечне харчування продуктами, які містять в надлишку натрієву сіль і трансжири. Виявляється, вже в дитячому віці через неправильне харчування виникає ризик захворювання на гіпертонічну хворобу. Ірина Волошина повідомила, що згідно з дослідженнями, Україна сьогодні - на першому місці в світі по смертності від серцево-судинних захворювань, пов'язаних з перевищенням норми споживання натрію, основним джерелом якого є натрієва сіль. Також доктор дала рекомендації як зменшити споживання натрію.
Коментар
У розвинених країнах світу також існує проблема перевищення споживання натрію, основним джерелом якого є натрієва сіль. Одним з ефективних способів нормалізації споживання натрію в цих країнах стала заміна натрієвої солі на сіль зі зменшеним вмістом натрію, з добавкою калію . Така заміна дозволяє зменшити споживання натрію до норми і скоротити дефіцит калію у харчуванні.
Ряд досліджень довів, що у 80% людей з підвищеним артеріальним тиском існує підвищений поріг чутливості до солі, тому вони пересолюють їжу. Використання солі зі зменшеним вмістом натрію в харчуванні сприяє відновленню порога чутливості до солі і, відповідно, зменшення споживання натрію.
В Україні сіль зі зменшеним вмістом натрію виробляється під торговою маркою SOLENA. Сіль SOLENA - це сольова суміш 70% натрієвої і 30% калієвої солі з добавками дефіцитних в харчуванні мікроелементів.
Зазвичай таку сіль рекомендують лікарі для дотримання сольової дієти людям з підвищеним артеріальним тиском.
Використовуйте сіль SOLENA як для здорового харчування, так і для профілактики серцево-судинних захворювань!
Зменшити споживання солі натрію до норми та зменшити дефіціт калію в харчуванні допоможе сіль SOLENA зі зниженим вмістом натрію (70% солі натрію, 30% солі калію). Натисніть, щоб дізнатись, де придбати сіль SOLENA.