Щоденний стіл звичайної людини рясніє блюдами, які в надлишку містять сіль: приправи, маринади, ковбасні вироби, улюблений фастфуд. Людина повинна споживати хлорид натрію (кухонну сіль) для нормального функціонування організму - підтримання електролітичного балансу, але в помірних кількостях, а при деяких захворюваннях, наприклад, при підвищеному тиску, і зовсім обмежити її застосування.
Навіщо організму сіль?
Харчова сіль складається з 61% Cl і 39% Na. Потреби в цих елементах покриваються 3-5 грамами солі, в залежності від ступеня здоров'я - наявності підвищеного тиску, ниркової недостатності, хвороб серця, віку і фізіологічних особливостей людини. При наявних перерахованих станах вживання солі значно обмежується.
Сіль грає ключову роль в багатьох обмінних процесах:
- поповнює запаси натрію для кісток, м'язової та нервової тканин;
- регулює баланс між водою і електролітами в організмі;
- виступає каталізатором у виробництві найважливіших харчових ферментів.
Останнім часом все більше людей вважають за краще вживати сіль зі зменшеною часткою натрію, але з добавками калію і інших мінералів, які благотворно впливають на серцево-судинну та інші системи організму.
Підвищений тиск? Спробуйте альтернативу солі
При підвищеному тиску, проблемах з нирками, серцево-судинних захворюваннях споживання звичайної солі рекомендують скоротити, адже вона притягує рідина, яка перевантажує органи. В результаті збільшується навантаження на нирки і серце, яке змушене перекачувати більше крові. Якщо організм не справляється, то результатом стане підвищений тиск і головні болі. Вихід є - сіль зі зниженим вмістом натрію, з додаванням до її складу калію та інших мінералів.
Cіль з калієм і зниженим вмістом натрію дозволяє:
- надавати стравам звичний смак;
- насичувати організм калієм, необхідним для нормальної працездатності серця;
- не впливає на роботу нирок і всієї сечовидільної системи в цілому;
Такий лікувально-профілактичний продукт, при попаданні з їжею, благотворно впливає на організм, актуально його застосування при підвищеному тиску, вагітності, схильності до набряків. А також просто доцільно його використовувати в якості добавки до харчового раціону, для підтримки загального стану здоров'я.
Зменшити споживання солі натрію до норми та зменшити дефіціт калію в харчуванні допоможе сіль SOLENA зі зниженим вмістом натрію (70% солі натрію, 30% солі калію). Натисніть, щоб дізнатись, де придбати сіль SOLENA.