Правильне харчування: помірність і баланс

7279
Правильное питание

У поняття правильне харчування вкладається різний зміст: здорове, легко засвоєне, багате важливими вітамінами і мінералами, збалансоване у всіх відносинах. Правильне харчування – це помірність у споживанні цукру, солі і приправ, включення в раціон свіжих овочів, фруктів у вигляді нарізок або салатів, або в інших варіантах кращих за смаковими відчуттями.

Правильне харчування в житті сучасної людини

Правильне харчування в сім'їОрганізація правильного харчування, особливо, для жителів міст і мегаполісів - це можливість:

  • прожити здорове, довге життя;
  • знизити частоту і тяжкість перебігу захворювань різної етіології, в тому числі і хронічних;
  • зміцнити імунітет;
  • стати витривалішими і спокійнішими.

Сучасний образ життя людства далекий від досконалості, особливо в установленому харчуванні – перекуси на бігу, фастфуд, солоні сири, ковбаси, сосиски та інше, змушують організм вживати підвищену кількість солі. Хоча вона і представляє собою певну фізіологічну потребу організму, виступає найважливішим електролітом і учасником багатьох процесів обміну речовин, серед основ правильного харчування одним з перших пунктів є зменшення споживання солі в харчовому раціоні.

Роль солі в організації правильного харчування

Кухонна сіль NaCl – основна приправа, яка додається практично у всі страви, які людина вживає. Її надлишок призводить до затримки рідини в організмі, проблем з нирками, серцем, викликає підвищення тиску і набряки.

У таких випадках, як правило, призначається безсольова дієта, однак певний обсяг натрію все ж повинен надійти в організм. Щоб зберегти надходження натрію в достатній кількості без навантаження на організм – сіль випускають з пониженим вмістом Na, добавками калію , ламінарії, використовують морську сіль.

Правильне харчування з помірним споживанням солі покращує самопочуття, особливо у літніх людей. Навіть використовуючи правильну сіль, необхідно привчитися солити їжу перед її прийомом – так продукту знадобитися значно менше, ніж при безпосередньому приготуванні страви.

У солі з низьким вмістом натрію збалансовано співвідношення мікроелементів і мінералів в легкозасвоюваній формі, тому її рекомендують дієтологи для регулярного використання в правильному харчуванні.

Для збереження здоров'я і для профілактики серцево-судинних захворювань зверніть увагу на сіль SOLENA зі зниженим вмістом натрію (заміною натрію на калій) і добавками дефіцитних мікроелементів магнію, селену, йоду.



Зменшити споживання солі натрію до норми та зменшити дефіціт калію в харчуванні допоможе сіль SOLENA зі зниженим вмістом натрію (70% солі натрію, 30% солі калію). Натисніть, щоб дізнатись, де придбати сіль SOLENA. Адреси магазинів