Чи знаєте Ви, що Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує споживати не менше 3,5 г калію кожен день? Для цього щодня необхідно з'їдати такі багаті калієм продукти, як курага (200-300г), банани (5-6 шт) або 600г зелені.
Чи отримуємо ми КАЛІЙ щодня в потрібній кількості?
Навіть якщо врахувати, що калій міститься в картоплі – ми не з'їдаємо її щодня в кількості, здатній забезпечити нас нормою калію, тим більше що практично весь калій йде з водою, яку ми зливаємо в процесі приготування.
Багато хто помилково вважає, що наїдаючись за літо свіжої зелені, забезпечують свій організм необхідними мікроелементами на весь рік. Справа в тому, що калій в організмі не накопичується (!!!), а тому повинен надходити до нього з продуктами харчування кожен день.
Як довели лікарі, при споживанні калію менше 3,5 г у день, ви підвищуєте ризик розвитку серцево-судинних захворювань на 20-30%. Вони кажуть, що якщо у вас підвищений тиск, то можна нормалізувати його, збільшивши споживання калію і зменшивши споживання натрію.
Україна сьогодні на першому місці за кількістю смертей як від серцево-судинних захворювань, так і за кількістю смертей від перевищення споживання солі. Ми недоотримуємо калій і їмо занадто багато звичайної солі (натрій хлор).
Цінний фінський досвід
В ході фінського експериментального проекту оздоровлення населення "Північна Карелія”, который проводился на протяжении 30 лет, была найдена важная закономерность. Сокращение потребления обычной соли на 30% и увеличение употребления калия повлияло на уменьшение смертности от сердечно-сосудистых заболеваний в 7 раз и увеличение продолжительности жизни на 13 лет. Именно после успеха проекта “Северная Карелия” Финляндия из самой вымирающей страны мира стала превращаться в страну с наиболее здоровым населением.
Починаючи з 70-х років у Фінляндії, а пізніше і у всіх розвинених країнах Європи, з'явилася здорова кухонна сіль, що складається з суміші натуральних солей калію і натрію. Такі суміші по смаковим якостям не відрізняються від звичайної солі, але для здорової життєдіяльності організму вони збалансовані в правильній пропорції.
А у нас?
На ринку України є схожа сіль вітчизняного виробництва – SOLENA. Вона є цінним джерелом КАЛІЮ – як і фінська сіль, містить 30% солі КАЛІЮ, природного мінералу, життєво важливого для організму.
Сіль SOLENA рекомендується здоровим людям для збалансованого харчування, замість звичайної солі. А людям з гіпертонією — для виконання рекомендацій лікаря (зменшення споживання солі і збільшення споживання калію) .
Також у серії солей SOLENA є солі, збагачені МАГНІЄМ, СЕЛЕНОМ, ХРОМОМ І ЦИНКОМ, призначені для тих, хто контролює рівень цукру в крові.
В усіх передових країнах світу в магазинах пропонуються сольові суміші з КАЛІЄМ. Наприклад, у Польщі такі суміші пропонуються від 4-х різних виробників.
Справа кожного піклуватися про своє здоров'я, тим більше, в наш економічно нелегкий час.
Заміна звичайної солі в харчуванні на сольові суміші з КАЛІЄМ і мікроелементами допоможуть зміцнити Ваше здоров'я.
Будьте здорові, живіть довго і щасливо!
Зменшити споживання солі натрію до норми та зменшити дефіціт калію в харчуванні допоможе сіль SOLENA зі зниженим вмістом натрію (70% солі натрію, 30% солі калію). Натисніть, щоб дізнатись, де придбати сіль SOLENA.