Відомо, що COVID-19, як і інші віруси, може не призводити до смерті - але коли у людини знижений імунітет, до атаки вірусу на організм приєднуються патогенні бактерії, здатні серйозно вражати органи.
Новий спосіб посилити імунітет і мінімізувати ризики захворювання організму відкрили німецькі вчені. Їм вдалося довести, що скорочення натрієвої солі в продуктах харчування підвищує здатність організму протистояти інфекціям.
Як повідомив науковий журнал Science Translation Medicine, вчені Університетської клініки Бонна в Німеччині довели: зловживання натрієвої сіллю пригнічує імунні клітини, які захищають організм від патогенних бактерій.
Дослідження, в ході якого вчені встановили, що сіль послаблює імунітет, було проведено німецькими вченими в два етапи - спочатку на гризунах, а після на людях. Мишам дослідники ввели в раціон їжу з підвищеним вмістом солі натрію, після чого в селезінці і печінці тварин було виявлено в сотні разів більше хвороботворних патогенів, які викликають лихоманку, блювоту і навіть сепсис. На другому етапі досліджувалися люди-добровольці - в їх раціоні харчування натрієвої солі містилося на шість грамів більше норми. І через деякий час у добровольців також проявився виражений імунодефіцит.
Але не тільки інфекції
Як відомо, у багатьох країнах підвищене споживання натрієвої солі значно вище рекомендованої ВООЗ норми - 8-10 г на день замість 5 г. Це означає, що людство ставить власний імунний захист під загрозу. Але це ще не все - надлишок чистого хлориду натрію впливає і на підвищення артеріального тиску і збільшує ризик серцевого нападу або інсульту. В Україні ситуація з цим катастрофічна, і про це говорять дані Державної служби статистики України - тільки за перший місяць цього року від хвороб системи кровообігу в країні померли 36.341 українець.
Знижуємо до норми вміст натрієвої солі в харчуванні, не змінюючи смаку їжі і своїх звичок
Проблема перевищення норми споживання натрієвої солі в тому, що змінювати свої звички ніхто не любить. Тому одним з ідеальних способів зменшення споживання солі натрію, яким користуються багато людей в європейських країнах з 70-х років, можна вважати заміну в харчуванні звичайної солі натрію на сіль зі зменшеним вмістом натрію, з добавкою калію .
Така сіль являє собою суміш солі натрію і солі калію з добавкою дефіцитних в харчуванні мікроелементів, зі збереженням звичного солоного смаку.
В Україні широку лінійку солі зі зменшеним вмістом натрію представляє сіль торгової марки SOLENA.
На смак покупця в лінійці представлені як солі на основі морської солі (помел №1), так і на більш дрібній основі - солі «Екстра».
Сіль SOLENA - це суміш солі натрію і солі калію в пропорції 70/30 з добавкою дефіцитних в харчуванні мікроелементів, таких як йод, магній, селен, цинк, хром.
Сіль SOLENA можна використовувати для:
- здорового харчування;
- профілактики серцево-судинних захворювань;
- для виконання рекомендацій лікаря по сольовий дієті;
- усунення дефіциту калію в харчуванні;
- в інших випадках.
Використання подібної солі в Фінляндії дозволило скоротити вживання натрію більш ніж на 30%, що вплинуло на зменшення смертності від серцево-судинних захворювань (ССЗ) в 10 разів.
Зберігайте підвищеним свій імунітет і бережіть серцево-судинну систему!
Зменшити споживання солі натрію до норми та зменшити дефіціт калію в харчуванні допоможе сіль SOLENA зі зниженим вмістом натрію (70% солі натрію, 30% солі калію). Натисніть, щоб дізнатись, де придбати сіль SOLENA.