Сьогодні SOLENA – єдина вироблена в Україні сіль з 30% хлориду калію і зниженим вмістом натрію. І Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила важливість такого продукту, опублікувавши керівництво-резюме про роль калію для здоров'я дітей і дорослих. ВООЗ рекомендує збільшувати споживання калію в їжі для зниження кров'яного тиску і ризику серцево-судинних захворювань, інсульту і коронарних серцевих захворювань у дорослих, а також для забезпечення контролю за кров'яним тиском у дітей.
Резюме.
Неінфекційні захворювання (НІЗ) є одним з основних факторів смертності і захворюваності в глобальних масштабах, і велике значення приділяється втручанням щодо скорочення тягаря НІЗ. Недостатнє споживання калію асоціюється з низкою НІЗ, включаючи гіпертензію, серцево - судинні захворювання, хронічні утворення каменів у нирках і низьку мінеральну щільність кісток. Підвищення споживання калію може знижувати кров'яний тиск, скорочувати ризик серцево-судинних захворювань, надавати сприятливий вплив на мінеральну щільність кісткових тканин та послабляти негативні наслідки підвищеного споживання натрію.
Мета цього посібника – надати рекомендації про споживання калію для скорочення НІЗ серед дорослих і дітей. Рекомендації, що містяться в цьому посібнику, можуть бути використані при розробці програм і політики для оцінки існуючого рівня споживання калію порівняно з базовим рівнем. У разі необхідності ці рекомендації можна також використати для розробки заходів по підвищенню споживання калію за допомогою таких пов'язаних з громадською охороною здоров'я заходів, як маркування продуктів харчування, просвітництво споживачів, а також встановлення заснованих на конкретних продуктах керівних принципів харчування.
Ознайомитися детальніше можна на офіційному сайті Всесвітньої організації охорони здоров'я.
Зменшити споживання солі натрію до норми та зменшити дефіціт калію в харчуванні допоможе сіль SOLENA зі зниженим вмістом натрію (70% солі натрію, 30% солі калію). Натисніть, щоб дізнатись, де придбати сіль SOLENA.