Як привести в норму споживання солі та калію?

2966

Дослідження МОЗ, вперше проведені в Україні (STEPS), показали, що українці:
- перевищують споживання солі натрію майже в 3 рази (12.6 г за норми 5г);
калію споживають у 1,5 рази менше норми (2,5 г за норми не менше 3,5 г).

Таке порушення в харчуванні солі натрію та калію призводять до накопичення зайвого натрію та втрати кальцію організмом, а також до підвищення артеріального тиску та серцево-судинних захворювань.

Для приведення в норму споживання солі натрію та калію в розвинених країнах світу, при виготовленні продуктів харчування та при приготуванні їжі, використовують сольову суміш солей натрію та калію у пропорції 70/30. Така сіль отримала назву солі із зменшеним вмістом натрію..

Використання фінами солі зі зменшеним вмістом натрію у харчуванні при реалізації державної програми з оздоровлення населення «Північна Карелія», що тривала понад 25 років, допомогла скоротити споживання солі натрію з 16г до 6-7г.

Завдяки цьому зменшилася захворюваність та смертність від серцево-судинних захворювань у 7-10 разів, а середня тривалість життя збільшилася на 13 років..

Де в Україні купити сіль із зменшеним вмістом натрію можна дізнатися тут:
https://solena.ua/uk/dealers/

Вживайте сіль SOLENA для збереження здоров'я та поділіться цією інформацією з друзями та близькими.



Зменшити споживання солі натрію до норми та зменшити дефіціт калію в харчуванні допоможе сіль SOLENA зі зниженим вмістом натрію (70% солі натрію, 30% солі калію). Натисніть, щоб дізнатись, де придбати сіль SOLENA. Адреси магазинів