Вчені довели: солоне в дитинстві - причина захворювань в майбутньому

6772
Вред соли натрия для детей

Англійські вчені досліджували продукти в щоденному дитячому раціоні і зробили відкриття: сучасна дітвора (від року і старше) споживає занадто багато солі натрію.

На думку фахівців, надлишок солі для дітей є навіть в хлібобулочних і зернових виробах, що загрожує серйозними захворюваннями в майбутньому.
Відомо, що сіль натрію в їжі підвищує артеріальний тискі страждають від цього не тільки дорослих. Тому що відповідальні батьки повинні контролювати кількість солі в продуктах. При цьому лікарі рекомендують замінити звичайну сіль на сіль з пониженим вмістом натрію. В Україні така сіль виробляється під торговою маркою SOLENA - на 30% вона складається з солі калію (калій виводить зайвий натрій з організму, щодня необхідний для здоров'я і нормалізації тиску).

ВООЗ рекомендує більше калію! У проекті дослідження вчені проаналізували сечу більше трьохста дітей, чиї батьки вели записи споживаних продуктів та їх кількість. Врешті-решт, виявилося, що діти п'яти-шести років в середньому кожен день їдять 4 грамів солі, восьми-дев'яти - 5 г, а тринадцяти-сімнадцяти - майже 8 грамів солі! Фахівці також встановили, що хлопчики їдять солі на 2 г більше, ніж дівчата, а у віці від тринадцяти років - на два з половиною.

Згідно з аналізом харчування, випробовувані отримували сіль в основному з молочних (11%), м'ясних (19%), і зернових (36%) продуктів.
Батькам не просто захистити дітей від споживання продуктів з високим вмістом солі. Цього можна досягти лише у разі самостійного приготування їжі. Особливо шкідливі полуфабрикати, піца, соуси, ковбаси, а також улюблені закуски - картопляні чіпси, крекери, горіхи.

Користь і шкода соліБританські вчені рекомендують обмежувати споживання солі - не більше 6 грамів у день. Але Асоціація кардіологів Сполучених Штатів здоровим споживанням солі вважають 3,7 грамів для дорослих і дітей (менш ніж 1 ч.л.). За статистикою, близько 93 відсотків дітей з року споживають солі вище норми.

Великий вміст солі натрію в їжі безпосередньо пов'язаний з підвищенням артеріального тиску і серцево-судинними захворюваннями, навіть у річних дітей. У ході дослідження вчені виявили, що велика кількість солі в їжі збільшує ризик ранньої смертності.

Крім того, раніше було доведено, що підвищений вміст солі в їжі негативно впливає на імунні Т-клітини, які борються з вірусами та інфекціями.

Також високе споживання солі натрію пов'язано з розвитком таких хвороб, як розсіяний склероз та інші аутоімунні захворювання (астма, екзема та інші).



Зменшити споживання солі натрію до норми та зменшити дефіціт калію в харчуванні допоможе сіль SOLENA зі зниженим вмістом натрію (70% солі натрію, 30% солі калію). Натисніть, щоб дізнатись, де придбати сіль SOLENA. Адреси магазинів