Кожен третій житель України має підвищений артеріальний тиск (ПАТ), про це свідчить офіційна статистика. А багато людей навіть не знають, що у них ПАТ, так як вони не звертають увагу на своє здоров'я.

При ПАТ лікар зазвичай призначає ліки, основна дія яких спрямована на виведення зайвого натрію і відновлення калію і кальцію в організмі.

Зазвичай перед кабінетом лікаря, куди звертаються люди з ПАТ, знаходяться рекомендації про те, що потрібно робити при високому тиску.

Ступені ризику і стадії гіпертонії

Що рекомендують лікарі?

У перших пунктах цих рекомендацій прописано про необхідність зменшення споживання солі і збільшення споживання калію у вигляді овочів і фруктів, багатих на калій, таких як курага та інших.

З цього можна зробити висновок, що люди з високим артеріальним тиском споживають натрію більше норми, і у них існує нестача калію у харчуванні.

Регулярне споживання зайвого натрію призводить до збільшення об'єму крові, і в подальшому до виникнення гіпертонічної хвороби.

Так як багато людей призначені ліки приймають регулярно, можна зробити висновок про те, що вони також регулярно перевищують норму споживання натрію. А також про те, що існує дефіцит калію в харчуванні, бо з цієї причини теж може спостерігатися підвищення артеріального тиску.

Як вирішити проблему без ліків?

Рішення - зменшення до норми споживання натрію і скорочення дефіциту калію в харчуванні.

Основним джерелом натрію в харчуванні служить звичайна сіль, незалежно від місця її видобутку. До складу такої солі входить 95% -98% хлориду натрію (NaCl).

За статистикою людина споживає:

  • 80% натрію разом з готовими продуктами харчування;
  • 20% натрію з приготовленою їжею, яку він досолює.

У першому випадку (так як з готових продуктів сіль не виколупаєш) залишається один спосіб - вибирати продукти, до складу яких входить менше натрію.

У другому випадку, при використанні солі під час приготування їжі, варто використовувати сіль зі зменшеним вмістом натрію з добавкою калію, таку як сіль SOLENA, яка виробляється в Україні.

В солі SOLENA замість 30% натрію доданий калій. В 100г такої солі міститься близько 15г калию.

15 г калію міститься також в 700г кураги або 230 таблетках «Аспаркам».

Так як у 70%-80% гіпертоніків підвищений поріг смакової чутливості до солі, сіль з калієм SOLENA допоможе відновити поріг смакової чутливості до солі - ці люди перестануть пересолювати їжу, що сприятиме нормалізації споживання солі.

Сьогодні сіль зі зменшеним вмістом натрію з добавкою калію, таку як SOLENA, можна купити у всіх великих європейських супермаркетах. А де купити сіль з калієм в Україні? Детальніше... тут.



Зменшити споживання солі натрію до норми та зменшити дефіціт калію в харчуванні допоможе сіль SOLENA зі зниженим вмістом натрію (70% солі натрію, 30% солі калію). Натисніть, щоб дізнатись, де придбати сіль SOLENA. Адреси магазинів