Тиждень обізнаності про сіль в 2021 у всьому світі проходить з 8 по 14 березня 2021 року, і його слоган - «Більше смаку, менше солі»!

Глобальна пандемія COVID-19 багато в чому змінила наше життя, в тому числі те, як ми їмо. Обмеження, введені для уповільнення поширення вірусу, привели до того, що замість спілкування, відвідування ресторанів і кафе, люди стали проводити більше часу вдома. А значить, з'явилося більше часу для домашньої кулінарії.

ВООЗ підтримує Всесвітній тиждень обізнаності про сіль і повідомляє, що скорочення споживання натрієвої солі є пріоритетним завданням з точки зору профілактики і боротьби з неінфекційними захворюваннями (НІЗ), на які припадає близько 86% всієї смертності і 77% загального тягаря хвороб в європейському регіоні. Необхідно вживати заходів на національному та місцевому рівнях, щоб дати споживачам більше можливостей для вибору на користь здорових альтернатив, і щоб вибір на користь здоров'я став для них найпростішим вибором.

Вся сіль, незалежно від місця виробництва і кольору - це сіль натрію: і морська, і кам'яна, і рожева, гімалайська і так далі. Але сьогодні випускається, в тому числі і в Україні, харчова сіль з низьким вмістом натрію, в якій солоний смак зберігається завдяки добавці солі калію . Така здорова альтернатива допоможе знизити споживання натрію і компенсувати недолік калію в харчуванні українців, за прикладом Фінляндії.

Нагадаємо, що за результатами дослідження STEPS 2019, українці вживають натрієвої солі 12,6г на добу — це майже в три рази більше норми, рекомендованої ВООЗ (5г). При цьому споживають калію близько 2,5г на добу — це майже в півтора рази менше норми, рекомендованої ВООЗ (3,5 г).



Зменшити споживання солі натрію до норми та зменшити дефіціт калію в харчуванні допоможе сіль SOLENA зі зниженим вмістом натрію (70% солі натрію, 30% солі калію). Натисніть, щоб дізнатись, де придбати сіль SOLENA. Адреси магазинів