Як зберегти здоров'я на довгі роки

4858

Для цього треба зрозуміти, що шкодить нашому здоров'ю.

Це можуть бути як зовнішні фактори (холод, спека та інші), так і ті, що завдають шкоди, потрапивши всередину організму (брудне повітря, їжа і т.д.).

Зупинимося на їжі.

««Все є отрута і все є ліки. Тільки доза робить ліки отрутою та отруту ліками.»

©Парацельс

Давно відомо, а дослідження STEPS у 2019 р., проведене Міністерством охорони здоров'я України науково підтвердили, що українці перевищують споживання натрію майже втричі, а калію споживають у 1,5 рази нижче за норму.

Так корисний натрій став отрутою для нашого організму, перевищивши норму вживання втричі.

Медики стверджують, що регулярне перевищення вживання натрію та нестача калію в харчуванні призводить до затримки зайвого натрію в організмі, збільшення об'єму крові та підвищення артеріального тиску.

артеріальний тиск – це основна причина серцево-судинних захворювань (ССЗ).

В Україні смертність від ССЗ становить 68% від усіх смертей на рік.

Тільки у 2020 році ця хвороба забрала понад 408 тис. життів

То чому, знаючи основну причину ССЗ, ми продовжуємо наполегливо вживати багато натрію, основним джерелом якого є звичайна харчова сіль (NaCl)?

Можливо, тому, що легше контролювати тиск, вживаючи таблетки від тиску? Чи тому, що населення не поінформоване про цю небезпеку для здоров'я та способи її усунення?

У чому секрет успіху фінів із оздоровлення населення?

Фіни для збереження здоров'я населення пішли шляхом скорочення до норми вживання солі натрію. В результаті смертність від ССЗ зменшилася у 7-10 разів, а тривалість здорового життя збільшилася на 13 років.

Про це розповіла у інтерв'ю помічник міністра Фінляндії:

Успіх фінів за скороченням до норми вживання натрію був би неможливий без заміни в харчуванні солі на солезамінник, яким є сольову суміш солей натрію і калію в пропорції 70/30. Ця сольова суміш отримала назву солі зі зменшеним вмістом натрію з добавкою калію.

Тисячі фінів використовують таку сіль у харчуванні вже понад 40 років, її обов'язково застосовують при приготуванні їжі в школах та дитячих закладах.

Понад 28 країн Європи, використовуючи фінський досвід, досягли успіхів зі скорочення споживання натрію, але, на жаль, України серед цих країн немає.

Уявіть собі, якби українці почали використовувати сіль із калієм та повторили успіх фінів, скільки б життів було збережено!

Україна посідає перші місця серед 30 великих країн світу за смертністю від ССЗ, пов'язаною якраз із перевищенням споживання натрію. Тому я сподіваюся, що наведена інформація буде корисною – допоможе прийняти правильне рішення та перейти на здорове харчування.

Сіль із калієм стала доступною і в Україні.

Останні кілька років в Україні стала доступна сіль із низьким вмістом натрію з добавкою калію, її можна придбати у магазинах, інтернет-магазинах.

Бажаєте зберегти здоров'я – йдіть по перевіреному фінами шляху, - використовуйте в харчуванні сіль із зменшеним вмістом натрію з добавкою калію та мікроелементів. Порекомендуйте таку сіль тим, хто вам дорогий.

Хто вже має проблеми з підвищеним артеріальним тиском, слід проконсультуватися з лікарем щодо використання в сольовій дієті солі зі зменшеним вмістом натрію

Ознайомитись з асортиментом солі SOLENA

Керівник компанії-виробника солі SOLENA Олександр Романенко



Зменшити споживання солі натрію до норми та зменшити дефіціт калію в харчуванні допоможе сіль SOLENA зі зниженим вмістом натрію (70% солі натрію, 30% солі калію). Натисніть, щоб дізнатись, де придбати сіль SOLENA. Адреси магазинів